fukuru

Happy people have no stories!

Friday, October 13, 2006

Sunflowers και γύρος (Η τελική αναμέτρηση)

-Σταμάτα εδώ.
Ο Νίκος πάρκαρε στα δεξιά του δρόμου & κατέβηκαν.
Άρχισε να ψιχαλίζει. Γκίνια βλέπεις.
-Γαμώ την γκαντεμιά μου, ο Βασίλης έβριζε ψιθυριστά. Να πάμε απο καμμιά τράπεζα να βγάλω φράγκα. Γαμώ την οικονομική μου διαχείριση, 300 ευρώ σε 5 μέρες! Να κάναμε και τίποτα πα' στο διάολο! Όλα στο φαϊ και στις μπύρες τα δώσαμε.
-Γιατί ρε μαλάκα, άσχημα πέρασες; Αφού την άλλη βδομάδα την κάνουμε, μετά θα τα ξαναπούμε σε κανα χρόνο. Γάμησε με τώρα. Ο Γιώργος έδειξε ένα γυράδικο.
-Πάμε σ'εκείνο, μια χαρά παρακμή φαίνεται.
Οι τοίχοι ήταν βαμμένοι με ένα αποκρουστικό πορτοκαλί χρώμα, αποτυχημένη απόπειρα δημιουργίας ευχάριστου κλίματος στο μαγαζί. Ο ελάχιστος γύρος που είχε απομείνει είχε γίνει κάρβουνο αποτέλεσμα της αδιαφορίας της υπαλλήλου.
Στάθηκαν μπροστά στον πάγκο & διστακτικά κοίταξαν την υπάλληλο, πιθανότατα περιμένοντας να τους διώξει για να γλιτώσουν απο μία πιθανή δηλητηρίαση.
Ο Νίκος τελικά έκανε την αρχή δίνοντας παραγγελία οδηγημένος απο την μόνιμη πείνα του.
Ακολούθησαν & οι άλλοι, ο Γιώργος έβγαλε τρεις μπύρες απ'το ψυγείο & κάθισαν στο τραπέζι.
Πίσω τους κάθονταν ένας τύπος γύρω στα 50 με παρέα 3 άδεια μπουκάλια μπύρας & ένα μισογεμάτο.
-Αυτό είναι & γαμώ τα καψουροτράγουδα. Είπε ο Βασίλης & ταυτόχρονα σήκωσε το δάχτυλο του στον αέρα, δείχνοντας πιθανόν τα ηχητικά κύματα που έρχονταν απ'το ηχείο.
Ο Γιώργος προσπαθούσε να καταλάβει πιο τραγούδι ήταν, πάντα περίμενε το ρεφρέν γιατί με τα ελληνικά είχε κάποιο πρόβλημα.
-Άκου εδώ, συνέχισε ο Βασίλης & ψιθύριζε τα λόγια:"Έχει σύννεφα απόψε δεν μπορώ τα μάτια σου να δω!
-Εντάξει καλό είναι. Αν και δεν ακούω τέτοια αυτό ακούγεται.
-Τί λε ρε Γιώργο είσαι μαλάκας; Να στο πει γκόμενα αυτό να τρελαθείς μαλάκα!
-Καλά θα ήταν ρε Μπίλυ αλλά αυτά είναι μόνο για τα τραγούδια. Μία μόνο μου έχει πει 2-3 όμορφα λόγια & αυτή τώρα είναι πιο μακριά απ'όλες. Ο Γιώργος κοιτούσε ανάμεσα στην γωνία του ψυγείου & το πουθενά.
Ο Νίκος παρενέβη αφού είχε τελειώσει με τον πρώτο γύρο.
-Τόσα χρόνια αυτήν περιμένουμε μαλάκα αλλά όλο παπάρια τρώμε. Εδώ που τα λέμε, όλοι αυτό περιμένουν, άντρες γυναίκες. Τουλάχιστον η πλειοψηφεία. Και εσύ ρε Μπίλυ θέλεις να τις ταπεινώσεις...
Τα γέλια επανέφεραν τον Γιώργο στον ίδιο χωρόχρονο με τους υπόλοιπους.
-Ρε πούστη μου, ένα όνειρο ήταν. Ξεπεράστε το ρε μαλάκες.
-Ένα όνειρο, πρόσθεσε ο Γιώργος, που φαίνεται η αντιμετώπιση σου απέναντι στο θηλυκό.
????? ο Νίκος
-Να ρε 'σεις. Δεν έχεις πολλές επιτυχίες με τις γυναίκες & ρίχνεις το φταίξιμο σ'αυτές ενώ κατα βάθος φταίς μόνο εσύ & κανένας άλλος. Άσε που δεν κάνεις τίποτα γι'αυτό με πρόσθετο αποτέλεσμα άθελα σου να μειώνεις τον εαυτό σου. Έχω άδικο;
-Πιστεύω έχεις απόλυτο δίκιο για την περίπτωση του Βασίλη.
-Και που το ξέρεις ρε μαλάκα αναλυτή; ρώτησε ο Βασίλης όλο νεύρο.
-Αφού & εγώ έτσι σκέφτομαι! Ο Γιώργος ήταν αν μή τι άλλο αφοπλιστικός.
Πήγε στο ψυγείο, πήρε άλλες 3 μπύρες & επέστρεψε στο τραπέζι.
-Λοιπόν άκου να δεις, είχα πάει στην Πινακοθήκη του Λονδίνου & εκεί είδα τα ένα απο τα "Sunflowers" του Βαν Γκονγκ. Στην αρχή δεν μου άρεσε καθόλου. Εντάξει ιδέα δεν έχω απο ζωγραφική αλλά για κάτι τέτοιο να τρελλαίνονται διάφοροι μου φαινόταν υπερβολικό. Για το προσωοπικό μου γούστο είχε άλλους χίλιους πίνακες καλύτερους απο αυτόν. Μετά απο λίγο βέβαια, όταν τον παρατήρησα καλύτερα & συνήθισε το μάτι είδα την κρυμμένη του ομορφιά. Τα απίστευτα ζωντανά & φωτεινά χρώματα που ήταν λες και μόλις είχε τελείωσει να τον ζωγραφίζει. Και μπαίνουμε στο άλλο σκέλος, για ποιόν λόγο πήγαιναν όλοι στον συγκεκριμένο πίνακα & όχι στους υπόλοιπους εξίσου διάσημους πίνακες; Πιστεύω είχε καταφέρει να ξεχωρίσει απο τους υπόλοιπους γιατί τον διαφημίζανε καλύτερα. Τον είχαν καλύτερα φωταγωγημένο απο τους υπόλοιπους, σαν να τον προσέχαν ιδιαίτερα. Οπότε διαφήμιση, διαφήμιση για κάτι που αξίζει με την δεύτερη ματιά. Το σωστό promotion ώστε να δοθεί η απαραίτητη προσοχή & σημασία και έπειτα ακολουθεί η αναγνώριση της ομορφιάς. Κάτι τέτοιο ίσως να αντιστοιχεί σε σένα & σε μένα, σε εμάς γενικότερα.
-Δηλαδή λες ότι ακολουθούμε λάθος δρόμο;
-Εννοείται! Φίλε πρώτη κίνηση είναι να διαφημίσουμε αυτά που έχουμε να προσφέρουμε. Να πλασάρουμε τον εαυτό μας έτσι ώστε να μπούμε κάτω απο τον σωστό φωτισμό & να μην προσπαθούμε απ'τη σκιά με φωνές να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας. Γκέγκε; Όπως είχε πει κάποτε και ένας θείος μου: "Μην πουλάς τον εαυτό σου για λιγότερο απ'όσο αξίζεις!"
Ο Βασίλης κοιτούσε πλέον την μπύρα του.
-Ελπίζω να έχεις δίκιο, είπε & σήκωσε το ποτήρι του.
-Πώς τα φέρνει η πουτάνα η ζωή εεε; ο Νίκος απόρησε.
-Δηλαδή, τον ρώτησε ο Γιώργος
-Είμαστε τρεις φαντάροι στη μέση του πουθενά, τρώμε καμμένο γύρο, θα κατουράμε μπύρα & ούζα για καμμιά βδομάδα, αναλύουμε πίνακες ζωγραφικής & τους συνδέουμε με την σεξουαλική μας ζωή...
-Γάμησε τα! απάντησε ο Βασίλης
Ο Γιώργος τους κοιτούσε γεμάτος απορία:
-Ποιά είναι η δεύτερη πιο θρησκευτική χώρα μετά απο την Thundera;

4 Comments:

Blogger Giorugosu said...

Τί απλά; Η ζωή δεν είναι ποτέ απλή!

14 October, 2006 01:20  
Anonymous Anonymous said...

asta auta pote 8a er8eis karditsa? akoma na apolu8eis?

14 October, 2006 10:58  
Blogger Giorugosu said...

@ Geregron:
Κάτσε ρε μεγάλε τις προάλλες δεν ήρθα; Εγώ φταίω που είχατε γάμους & γλέντια και δεν τα πολυείπαμε; By the way να τους χαίρεστε, βίον ανθόσπαρτον & άντε & συ με μια καλή κοπέλα. Αλλά μπές στη σειρά γιατί προηγούμαι εγώ... Στις 10 λελέ και μετά είμαι όλος δικός σας, αν κάναμε και κανα session δεν θα ήταν άσχημα

15 October, 2006 18:10  
Blogger Matron Maya said...

Λελές είσαι και φαίνεσαι κωλόψαρο!

16 October, 2006 14:11  

Post a Comment

<< Home