fukuru

Happy people have no stories!

Tuesday, February 13, 2007

Σπάρτη Νο1

Λόγω της σημερινής στράτευσης ενός φίλου, θυμήθηκα αναρίθμητες ιστορίες απο την δικιά μου θητεία. Οι περισσότερες βέβαια ηλίθιες & ανάξιες λόγου. Όμως υπήρχαν μία δύο στιγμές όπου απορείς πραγματικά αν το έχει ξαναζήσει άλλος αυτό ή αν θα ξαναγίνει ποτέ κάτι τέτοιο. Γίνομαι πιο συγκεκριμένος προχωρόντας στην αφήγηση της πρώτης ιστορίας.
Είχα ήδη τέσσερις μήνες θητεία & ήμουν απο τα ελάχιστα άτομα που δεν είχαμε πάρει καν την πρώτη μας μετάθεση. Πρέπει να είμασταν γύρω στα 12 άτομα παραμένοντες στο Κέντρο Εκπαίδευσης Εφοδιασμού Μεταφορών στην Σπάρτη. Εκεί όπου σήμερα παρουσιάστηκε ο φίλος. Πίσω στην ιστορία μας τώρα. Εκείνες οι δύο τελευταίες βδομάδες στο κέντρο ήταν & οι καλύτερες της θητείας μου διότι είμασταν & δεν είμασταν στο στρατόπεδο. Κάτι σαν δημόσιοι υπάλληλοι. Φεύγαμε στις 2 το μεσημέρι & επιστρέφαμε στις 2 με 3 το βράδυ. Εκδρομές, φαγοπότια, ξενύχτια, μεθύσια ήταν στο καθημερινό πρόγραμμα. Αλλά μία βραδιά ήταν διαφορετική απο όλες τις άλλες. Η βραδιά που έμελλε να αλλάξει τον τρόπο που βλέπαμε τα κωλόμπαρα. Υποκινούμενοι απο έναν ντόπιο & απο 2 μπουκάλια βότκα καταλήξαμε γύρω στις 2 το βράδυ στο τοπικό καταγώγιο. Θα σας έλεγα το όνομα αλλά ο χρόνος όντως τα γιατρεύει όλα. Μπήκαμε μέσα & προσπαθήσαμε να βρούμε άδειο τραπέζι μιάς & στο μαγάζι κυριαρχούσε το απόλυτο σκοτάδι. Καθήσαμε λίγο απομακρυσμένα & παραγείλλαμε. Πέρασαν αρκετά λεπτά μέχρι να έρθει η πρώτη εύκαιρη κοπέλα στην παρέα.
-Γειά σου, με λένε Νατάσα. Εσένα;
-Νίκο.
-Θα με κεράσεις ένα ποτό;
-Όχι, σήκω φύγε.
Η γκόμενα έφυγε τρέχοντας. Ρε μαλάκα Νίκο, τί της είπες; Να φύγει απάντησε απαθέστατος ο Νίκος. Μου έσπασε τ'αρχίδια μέχρι να έρθει. Γέλιο & δούλεμα απ'όλη την παρέα. Μετά απο λίγο βγήκε στην υποτιθέμενη πίστα ένας σερβιτόρος & έστρωσε ένα βρώμικο χαλί πάνω στο οποίο ξεντύθηκε μία γκόμενα. Μετά απο το show συμφωνήσαμε ότι δέκα χρόνια πριν θα ήταν πολύ μωρό! Αμέσως μετά πήγε ένας τυπάς στον DJ και ζήτησε παραγελλιά προφανώς αφού ακολούθησε ένα ζεϊμπέκικο απο τα πολύ κατεστραμμένα. Ο τυπάς χόρευε & μία τύπισσα του πετούσε σαμπάνιες. Τέλος χορού, σερβιτόρος, σκούπισμα - σφουγγάρισμα πίστας. Έπειτα ακολούθησε ο λόγος για τον οποίο σας πρήζω τόση ώρα. Ο DJ κάνοντας πραγματικά την έκπληξη επιλέγει το επόμενο τραγούδι. Είναι ίσως η χειρότερη αλλαγή τραγουδιού που έχει γίνει ποτέ. Τώρα πού κολλούσε το "Ένα το χελιδόνι" με την όλη φάση κανείς μας δεν κατάλαβε. Η έκπληξη ήταν τόσο μεγάλη που ίσα ίσα καταλάβαμε ότι έπαιξε ολόκληρο το κομμάτι. Η επόμενη επιλογή ήταν ανάλογη, "Της δικαιοσύνης Ήλιε νοητέ". Κάπου εδώ άρχισε να χάνεται η μπάλα λόγω των αριστερών προδιαγραφών σχεδόν ολόκληρης της παρέας. Επόμενο τραγούδι & αποτελειωτικό ήταν ένα μελωποιημένο ποίημα του Ρίτσου, "Τα κόκκινα μαχαίρια" κάπως έτσι δεν θυμάμαι ακριβώς. Σηκωθήκαμε αμέσως & φύγαμε απο το μαγαζί. Ακόμη & σήμερα αναρωτιόμαστε εάν θα έπρεπε να κάνουμε κάτι παραπάνω απ'το να φύγουμε. Το μόνο όμως που μπορώ να σκεφτώ είναι ο εμπρησμός...

8 Comments:

Blogger moonshine said...

Νομίζεις πως κάποιος άλλος εκτός απο την παρέα σου να κατάλαβε αυτή την εναλλαγή τραγουδιών?Συνήθως σε τέτοια μέρη συχνάζουν άτομα αρκετά καμμένα...:):)
Η δική μου εμπειρία πάνω στο θέμα ήταν ένα βράδυ που είχαμε βγει σε αρκετά μαγαζία και αναμεικτη παρέα-ειχαμε πιει πολυ-είπαμε να πάμε σε ένα στριπτιτζάδικο για πλάκα...
Όντας άσχετη -λογικό νομίζω-μου κάνει ένας φίλος μου..θες να σε κεράσω χορό?του λέω τι εννοείς?να έρθει μια και να χορεψει εδώ δίπλα στο τραπέζι...Λεώ οκ δεν παιζει προβλημα,μην τους το χαλάσω,αν αηδιάσω θα κοιτάω αλλού..χαχαχα..
βέβαια αυτο το θα "σου" κεράσω μου έκανε λιγο κάπως μιας κ αν ήταν έτσι θα μπορούσε να πει θα "σας" κεράσω..Όταν έφτασε η επίμαχη στιγμή,σκάει μύτη μια ξενόφερτη ξανθιά ή οποία άρχιζε να με πλησιάζει επικίνδυνα..τα ψιλοπαίζω και η η ξανθιά γκόμενα πριν καν το καταλάβω άρχιζε να μου τρίβεται.. κατάλαβα εκεινη τη στιγμη τι σημαινε το "σου" κερασω...δν μπορουσα να το δω και πολυ σαν πλάκα γιατι αιφνιδιάστηκα τρελά...Παραμένοντας παγερά αδιάφορη,παιζει να του χάλασα το σχέδιο και το ονειρο των περισοοτερων να δουν δυο γυναίκες σε τρυφερες στιγμές..χαχαχα..μια κακομοίρα προσπαθουσε να να ξεπληρώσει τα λεφτά που τις είχαν δώσει και μια παγοκολώνα που δν αντιδρούσε σε τίποτα!!εκτοτε δν ξαναπάτησα ούτε για πλάκα,αλλα τουλάχιστον έμαθα τι σημαινει κερνάω χορό!!:):)

14 February, 2007 16:42  
Blogger 3 parties a day said...

Τι εννοείς όταν λες ότι η τύπισσα του πετούσε σαμπάνιες; Τα μπουκάλια στο κεφάλι; :)

14 February, 2007 16:51  
Blogger Giorugosu said...

@moonshine: Όλα κανονικά! Η κοπελιά έκανε τη δουλειά της, άλλο που εσύ ήσουν παγάκι.Τί να κάνουμε; It's a dirty work but somebody's got to do it.

@3parties:Δεν το διευκρίνησα έτσι; Στην πίστα τις πετούσε αλλά η ιδέα σου είναι πολύ καλύτερη!

14 February, 2007 20:04  
Blogger moonshine said...

Δεν εχω να προσάψω τιποτα στην κοπέλα...το θέμα μου ήταν η ηλιθια κίνηση του φίλου μου;);)

14 February, 2007 22:18  
Blogger Giorugosu said...

Ηλίθια αλλά λογική την βρίσκω την κίνηση. Όλοι οι άντρες θέλουμε να δούμε κάποτε κάτι τέτοιο.

15 February, 2007 08:29  
Blogger tiranoulis said...

stratos sou leei meta...
a re gamoto den ginete na ton afksisoun ligo.
oso gia sena gie mou ti na pw etsi se anethrepsa? aristeros? paliokoumouni ourst
tha se apoklirosw....

15 February, 2007 17:17  
Anonymous Anonymous said...

ΣΕΫΧΕΛΕΣ...ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΕΝΝΟΩ

15 February, 2007 22:38  
Blogger Giorugosu said...

@tyranoulis: Mana mhn milas gia politics. Den tairiazoun se mia kyria tetoies ekfraseis. Gia na mhn milhsw gia tis apopseis!

@anonymous: Xaxaxa thn pathses... Den einai oi Seyxeles, ypirxe & allo katagwgio.

16 February, 2007 11:24  

Post a Comment

<< Home