Σου 'πα
Αυτή η υπέροχη σούπα έλκει την καταγωγή της από την Ανδαλουσία και είναι ότι πρέπει για ένα ελαφρύ ορεκτικό, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Η συνταγή είναι απλή και θα τη φτιάξετε γρήγορα, χωρίς να ξοδέψετε χρόνο και χρήμα.
Υλικά:
2 κιλά ώριμες ντομάτες, 3-4 μεγάλες σκελίδες σκόρδου, αλάτι, λευκό πιπέρι φρεσκοαλεσμένο, 3-4 μικρά αγγουράκια κομμένα σε κύβους, 4 γλυκές πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες, 1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη, (c)8 φέτες ψωμί τοστ σικάλεως χωρίς κόρα και ελάχιστο μπαλσάμικο.
Τρόπος παρασκευής:
1.Τρίβετε τις φρέσκες ντομάτες στον τρίφτη ή στη μουλινέτα. Χτυπάτε στο μπλέντερ τον πολτό από τις φρέσκες ντομάτες, μαζί με το σκόρδο, λιωμένο, και το αλατοπίπερο.
Αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει για 3 ως 4 ώρες.
2. Κόβετε και μοιράζετε σε οκτώ μπολάκια της σούπας τα λαχανικά, τα σκεπάζετε με μεμβράνη και τα φυλάτε στο ψυγείο.
3. Ρίχνετε την παγωμένη σάλτσα ντομάτας και τις μπουκίτσες του ψωμιού, που πρέπει να είναι ξεραμένες για να μη διαλυθούν.
4. Σερβίρετε με μερικές σταγόνες μπαλσάμικο.
4 Comments:
Μη θυμώσεις!...: Ακούγεται μπλιαχ!...
Η αλήθεια βέβαια είναι πως η αισθητική της συνταγής πολλές φορές δεν συμφωνεί με το αισθητήριο της γεύσης.
Χαχαχα, την είπα πάλι. Καλή μας όρεξη.
Δοκίμασε πρώτα εσύ & πες μου για να δοκιμάσω & εγώ...
Βασικά την έβαλα επειδή είδα το Ανδαλουσία!
Για κανένα άλλο λόγο!
Ψιλοαηδία φαίνεται!
Χαχα... gotcha!
Χαχαχαχαχαχαχα!!! Δυστυχώς εγώ μαγειρεύω για να φάω κι όχι για την Τέχνη.
Μ' αυτή τη συνταγή σε πολύ κόπο θα μπω, ψυγεία, αναμονή, ξερά ψωμιά πού να βρεις άλλωστε, ντάρλινγκ; -στις μέρες μας που όλοι φτιάνουμε παπάρες από παντεσπάνι.
Μ;
Απλά πράματα, με στιλ τύπου να τα πετάς στο ταψί, στο τηγάνι, στην κατσαρόλα... Ένα χοιρινουλι για παράδειγμα με λίγο αυκομμένο ρύζι
Είναι πολύ άκυρη η συνταγή.
Στην αρχή σε παραμυθιάζει ότι δεν θα ξοδέψεις χρόνο & χρήμα και μετά σου λέει να την αφήσεις στο ψυγείο για 3-4 ώρες...
Παρήγγειλε κάτι απ'έξω, πίτσα κατα προτίμηση!
Θα βρω άλλον να τη δοκιμάσει!
Post a Comment
<< Home