fukuru

Happy people have no stories!

Friday, March 30, 2007

L.A. News

Ο Lane Garrison στις αρχές Μαρτίου συνελήφθη ενώ είχε προκαλέσει τροχαίο ατύχημα στο Beverly Hills κατα το οποίο σκοτώθηκε ο 17χρονος συνεπιβάτης του και τραυματίστηκαν άλλα δύο κορίτσια. Ο Garrison βρέθηκε να οδηγεί υπο την επήρεια αλκοόλ σε ποσοστό σχεδόν διπλάσιο του επιτρεπόμενου ορίου. Υπάρχει η πιθανότητα να καταδικαστεί σε περισσότερα απο 6 χρόνια φυλάκιση και ο εισαγγελέας θα ζητήσει εγγύηση ύψους 200 χιλ. δολλαρίων.
Γιατί σας τα λέω όλα αυτά; Γιατί ο Lane Garrison είναι ο ηθοποιός που παίζει τον David "Tweener" Apolskis στην δημοφιλέστατη σειρά Prison Break. Όποιος το έχει δεί θυμάται πώς πέρασε ο χαρακτήρας στην φυλακή... Τουλάχιστον θα πάει προετοιμασμένος!

Tuesday, March 27, 2007

Βροχή

Τραβάω την πολυθρόνα δίπλα στο παράθυρο. Έχει αρχίσει η βροχή & κοιτώ απέναντι τις γραμμές του τρένου. Κοιτάω δεξιά, τίποτα. Κοιτάω αριστερά πάλι τίποτα. Δεν βλέπω, σκέφτομαι. Κλείνω τα μάτια μου. Οι ράγες τρέμουν... πλησιάζει το τρένο. Αλλά δεν ακούω τίποτα. Οι ράγες τρέμουν... τα καρφιά πετάγονται ψηλά. Ανοίγω τα μάτια μου. Ηρεμία! Τα κλείνω & βλέπω. Βλέπω τις ράγες στον αέρα να κουνιούνται πέρα δώθε σαν φίδια. Είμαι ο γητευτής. Κλείνω με τα χέρια τα αυτιά μου. Ακούω το τρίξιμο του μετάλλου... τις φωνές των φιδιών. Το τρένο έρχεται & τώρα το ακούω καθαρά. Η κόρνα, τα φρένα, οι φωνές. Τα φίδια τυλίγονται γύρω απο την γέφυρα & την σφίγγουν όλο & πιο δυνατά. Την σφίγγουν μέχρι να σταματήσει να ανασαίνει, να πάψει να χτυπιέται. Μετά βάζουν όλη την δύναμη τους για να σπάσουν τα κόκκαλα της. Η γέφυρα υποχωρεί & το τρένο έρχεται. Ανοίγω τα μάτια, βγάζω τις παλάμες απο τα αυτιά μου. Η βροχή σταμάτησε, το τρένο δεν φαίνεται πουθενά. Σηκώνομαι & πάω στην κουζίνα, το τσάι είναι έτοιμο.

Friday, March 23, 2007

Ο Ταξιτζής

Πρωί πρωί στο ραδιόφωνο συζητούσαν για την κίνηση στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Μποτιλιάρισμα ως συνήθως & ζητούσαν απο τους ακροατές να τους ενημερώνουν για λεπτομέρειες. Πήραν & μίλησαν δυο-τρείς αλλά την διαφορά την έκανε ο ταξιτζής/υπερήρωας. Τα λόγια του ταξιτζή ήταν τα εξής: "Βρίσκομαι στην Καμάρα & υπάρχει μποτιλιάρισμα, μέχρι εκεί που πιάνει το μάτι μου, μέχρι την Κολόμβου!!!" Δηλαδή give me vision beyond vision, give me sight beyond sight ένα πράγμα! Αδικείται με τη δουλειά του ταξιτζή...

Thursday, March 15, 2007

Ταινίες x 7

Μετά από πρόσκληση της Pumpkin παραθέτω 7 ταινίες που μ'αρέσουν για διάφορους λόγους.

1) SNATCH (2000)  Proper fucked?



Turkish: You take sugar?
Brick Top: No thank you, Turkish; I'm sweet enough.

2) 21 GRAMS (2003)   Πολύ κλάμα...



Paul Rivers: How many lives do we live? How many times do we die?
They say we all lose 21 grams...at the exact moment of our death. Everyone. And how much fits into 21 grams?
How much is lost? When do we lose 21 grams? How much goes with them?
How much is gained? How much is gained?
Twenty-one grams. The weight of a stack of five nickels.
The weight of a hummingbird. A chocolate bar.
How much did 21 grams weigh?

3) SILENCE OF THE LAMBS (1991)
     Hannibal the Cannibal!



Hannibal Lecter: A census taker once tried to test me.
I ate his liver with some fava beans and a nice chianti.

4) PULP FICTION (1994)
     Ο Ταραντίνο στα καλύτερα του...



Fabienne: Whose motorcycle is this?
Butch: It's a chopper, baby.
Fabienne: Whose chopper is this?
Butch: It's Zed's.
Fabienne: Who's Zed?
Butch: Zed's dead, baby. Zed's dead.

5)  LE FABULEUX DESTIN D' AMELIE POULAIN (2001)
       Γαλλική ομορφιά!



Amélie:[to her father, who is not paying attention]
I had two heart attacks, an abortion, did crack...
while I was pregnant. Other than that, I'm fine.

6) REQUIEM FOR A DREAM (2000)  Kατάθλιψη σ'όλο της το μεγαλείο



Sara Goldfarb: [on her pills] Purple in the morning,
blue in the afternoon, and orange in the evening. Just like that, one, two, three, four.

7) THE DEER HUNTER (1978)  Το καλύτερο soundtrack



Nick: I like the trees, you know?
I like the way that the trees are on mountains, all the different...
the way the trees are.

Επίσης άλλες τρείς ταινίες που έπρεπε να βάλω είναι:
i) The Lord of The Rings Trilogy
     (για την προσπάθεια μεταφοράς του βιβλίου)
ii) The Matrix Trilogy
      (η Καινή Διαθήκη του 21ου αιώνα)
iii) Crouching Tiger, Hidden Dragon
      (Υπέροχες χορογραφίες & συναίσθημα)

και τώρα δίνω πάσα στους:
Matron Maya
Jane E.
Nathalie
Βλάχα
Moonshine
Spaigeck
Τυρανούλης

Thanx...

Friday, March 09, 2007

Horrorscope

ΚΡΙΟΣ:
Ο καιρός που δείχνατε ανέμελοι ενώ κατα βάθος είστε πνιγμένοι στα προβλήματα πέρασε ανεπιστρεπτή. Επιτέλους αρπάξτε εκείνη την καραμπίνα που κρύβετε στην ντουλάπα & εισβάλετε σε μία τράπεζα. Ότι βρέξει ας κατεβάσει.
Τυχεροί αριθμοί οι ζυγοί.

ΤΑΥΡΟΣ:
Ένα καινούριο άτομο μπαίνει στην ζωή σας. Ίσως να μην είναι η κατάλληλη εποχή για γνωριμίες, αλλά αυτό δεν το ξέρει το πρόσωπο. Επιλέξτε ένα ερημικό μέρος για να δώσετε ένα σύντομο τέλος σ'αυτή τη σχέση.
Τυχερό χρώμα το βαθύ κόκκινο.

ΔΙΔΥΜΟΙ:
Επιτέλους τέλος στον διχασμό της προσωπικότητας σας. Μόλις βγήκατε απ'το ψυχιατρείο & ο κόσμος πρέπει να προσκυνήσει μπροστά σας. Αρχίστε την βδομάδα σας με ένα πραξικόπημα λουσμένο στο αίμα.
Τυχερό σχήμα η σβάστικα.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ:
Ψάχνετε αλλά δεν βρίσκετε κάποιον να σας καταλάβει; Το να βρείτε κάποιον του γούστου σας είναι δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο. Σίγουρα θα υπάρχει κάποιος με τον οποίο μπορείτε να μοιραστείτε το hobby σας. Ψάξτε στα νεκροταφεία μετά τα μεσάνυχτα. Χρειάζεστε μία βοήθεια στο σκάψιμο & στη μεταφορά των σκελετών απ'τον ένα τάφο στον άλλο.
Τυχερό γράμμα το Α & το Ω.

ΛΕΩΝ:
Γλυκά λιονταράκια! Το πάθος για την κτηνοβασία σας αναγκάζει να κάνετε επιτέλους εκείνο
το ταξίδι για σαφάρι στην Αφρική. Βεβαιωθείτε ότι θα είστε σε μεγάλο γκρούπ, παγιδεύστε τους ανάμεσα στα λιοντάρια & απολαύστε το θέαμα. Έπειτα πλησιάστε τα ζώα, μπορεί να σταθείτε τυχεροί μακριά απ'τους ανθρώπους.
Τυχερό ζωάκι ο ρινόκερως.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ:
Βγείτε απ'το καβούκι σας & επιτέλους παραδεχτείτε τα λάθη σας. Μπορεί η αστυνομία να κυνηγά τα λάθος άτομα αλλά ήρθε η ώρα να πάρετε την κατάσταση στα χέρια σας. Κυνηγήστε εσείς & μην περιμένετε απο την αστυνομία να σας κυνηγήσει. Μην ξεχνάτε ότι εσείς είστε ψυχοπαθής & οι υπόλοιποι τα πιόνια σας.
Τυχερό αντικείμενο το μπουγατσομάχαιρο.

ΖΥΓΟΣ:
Όλη η παράνοια που κρύβεται μέσα σας, θα βγεί τις επόμενες μέρες. Οι γείτονες θα δηλώσουν ότι είσασταν απο τα καλύτερα παιδιά, ένα υπόδειγμα πολίτη. Όλοι θα παρακολουθήσουν την καταδίωξη, την δίκη & την θανάτωση σας. Εσείς αυτό που έχετε να κάνετε είναι να χαμογελάτε ειρωνικά.
Τυχερό κανάλι το STAR.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ:
Είστε στο αποκορύφωμα της καριέρας σας. Δεν σας νοιάζει τίποτα, δεν έχετε παράπονο, περνάτε ωραία! Το θέμα είναι να το πιστέψετε & εσείς. Πόσα ακόμα θέλετε να κερδίσετε; Η σεξομανία σας δεν φαίνεται να υποχωρεί. Άντρες, γυναίκες, παιδιά, ζώα όλα είναι στο πρόγραμμα. Ίσως να κόβατε για λίγο την πρέζα;
Τυχερό παιχνίδι ο δονητής.

ΤΟΞΟΤΗΣ:
Αφήστε επιτέλους τα βέλη στη φαρέτρα σας. Ήρθε η ώρα να μετρήσετε τα πλούτη σας. Κάνατε καριέρα το αγαπημένο σας σπορ & όλοι οι μαφιόζοι τρέχουν σε σας για τα συμβόλαια θανάτου. Είστε ο Bill Gates των hitman.
Τυχερό εκρηκτικό το μπαρούτι.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ:
Μην το σκέφτεστε άλλο. Ήδη έχετε χάσει πολύτιμο χρόνο. Κάντε το επόμενο βήμα που τόσο καιρό σχεδιάζετε. Το βήμα προς τον γκρεμό. Έχετε δοκιμάσει τα πάντα αλλά τίποτα δεν σας ευχαριστεί. Αλκοόλ, ναρκωτικά, αυνανισμός. Δεν βρήκατε διέξοδο απο την κατάθλιψη. Οπότε δαγκώστε την κάνη, ο κόσμος δεν σας χρειάζεται.
Τυχερό δεν υπάρχει.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ:
Οι οικογενειακές τραγωδίες είναι το φόρτε σας. Παιδικά τραύματα, ψυχολογική & σωματική βία είναι τα καθημερινά σας παιχνίδια. Αλλά εσάς δεν σας αγγίζει τίποτα. Είστε υπεράνω, πολύ ανώτεροι απο τους άλλους. Για αυτή τη βδομάδα την γλυτώσατε, αλλά δεν σας βλέπω να πάτε μακριά.
Τυχερός ήρωας ο Χάνιμπαλ Λέκτερ.

ΙΧΘΕΙΣ:
Είστε ζώδιο του νερού & γύρω απο αυτό προτιμάτε να κινήστε. Πνιγμοί είναι η αδυναμία σας.
Τελευταία όμως έχετε & μία τάση προς την αυτοϊκανοποίηση μέσω του πνιγμού. Προσέχετε για να έχετε. Ίσως την επόμενη φορά να μην σας προλάβουν.
Τυχερό ρούχο η δερμάτινη ζώνη.

Monday, March 05, 2007

Back and forth

Με τον Χρήστο είμασταν παιδικοί φίλοι. Στο σχολείο καθόμασταν στο ίδιο θρανίο. Τα συνηθισμένα. Πηγαίναμε διακοπές μαζί, την πέφταμε σε γκομενοπαρέες, μας φτύνανε, παίρναμε τις μπύρες μας & καθόμασταν στην παραλία & πίναμε. Έτσι μία νύχτα σε μία παραλία της Χαλκιδικής ανακαλύψαμε την κρυμμένη μας δύναμη. Μπορούσαμε να μετακινηθούμε στον χρόνο. Γινόταν μόνο όταν είμασταν μαζί. Είχα δοκιμάσει μόνος μου πολλές φορές αλλα τίποτα. Οπότε απο κάποιο σημείο & μετά αυτή ήταν η μοναδική μας διασκέδαση. Καθόμασταν σπίτι & σπρώχναμε τον χρόνο μπροστά & πίσω. Βλέπαμε ο ένας τον άλλο να μεγαλώνει, να χαρακώνεται το πρόσωπο απ'τις ρυτίδες & μετά να ξανανιώνει, να αναγεννάται. Δυστυχώς δεν μπορούσαμε να κάνουμε & πολλά. Δεν μπορούσαμε να μετακινούμαστε αφού είχαμε κάνει το ταξίδι στον χρόνο. Π.χ. θέλαμε να δούμε πως θα είναι η πόλη σε 20 χρόνια. Ανεβαίναμε στην ταράτσα, κάναμε το ταξίδι & επιστρέφαμε. Προσωπικό αγαπημένο μου ήταν το φύτεμα δέντρων. Βάζαμε ένα σπόρο & σε λίγα δευτερόλεπτα είχαμε μπροστά μας ένα δέντρο 100 χρονών. Μπορούσαμε να διοχετεύσουμε την ενέργεια μας σε ένα συγκεκριμένο σημείο ή αντικείμενο. Η ιδέα μας να κάνουμε κάτι αντίκα & να το πουλήσουμε ήταν ατυχής & παραλίγο να μας καταλάβουν. Έτσι αποφασίσαμε να μην πιέζουμε άλλο την τύχη μας & να παραμείνουμε στην απλή διασκέδαση. Μία μέρα γίναμε απρόσεκτοι & πήγαμε λίγο πιο μελλοντικά απ'ότι έπρεπε. Ο Χρήστος έπαθε εγκεφαλικό εκεί που καθόμασταν & προσπάθησα να μας επαναφέρω & τους δυο αλλά δεν μπορούσα μόνος μου. Οπότε ο Χρήστος έμεινε παράλυτος & πέθανε μέσα σε ένα μήνα. Με πενήντα χρόνια στην πλάτη σου απο το πουθενά δεν είναι παράξενο να αντιμετωπίζω & εγώ προβλήματα υγείας. Ελπίζω να ζήσω ένα χρόνο ακόμη, τόσο μου δίνουν οι γιατροί. Απλά θέλω να δω τον κόσμο να μεγαλώνει σιγά σιγά. Τώρα δεν βιάζομαι πλέον.